Att byta redovisningsbyrå

Använder ditt företag en redovisningsbyrå som ni inte är helt nöjda med? Det är ni långtifrån ensamma om. Trots att man inte är helt nöjd med sin redovisningsbyrå låter man många gånger bli att byta eftersom man tror att det är krångligt och svårt. Att byta redovisningsbyrå är tvärtom smärtfritt och de flesta fall går det faktiskt både smidigt och enkelt. Låt oss förklara.

 

När man bestämt sig för att byta redovisningsbyrå

 

Om det kommer vara svårt eller enkelt att byta redovisningsbyrå beror helt på vilka val du gör och vilken byrå du byter till. Det är alltid viktigt att vända sig till en auktoriserad redovisningsbyrå för att säkerställa att man får den kompetensen som behövs.

 

Det enklaste sättet att få reda på hur ett byte kommer gå till är att ringa eller emaila din nya redovisningsbyrå. En seriös redovisningsbyrå som BQ Redovisning har alltid protokoll för hur ett byte ska gå till på bästa sätt. Vi har genomfört dessa byten många gånger tidigare och vet precis hur man ska gå tillväga för att göra övergången enkel. Många tror att den bästa tiden för ett byte mellan redovisningsbyråer är efter bokslutet. Av vår erfarenhet spelar tiden inte någon stor roll, däremot bör man ta hänsyn till en del saker som vi nämner nedan.

 

 

Uppsägningstid och avtal med din nuvarande redovisningsbyrå

Var alltid noggrann med att gå igenom ditt avtal med din nuvarande byrå. Har du en bindningstid eller uppsägningstid så bör du i första hand prata med din nuvarande byrå och höra om de kan förbise denna. Om inte så får du meddela de om din uppsägning som då börjar gälla då uppsägningstiden gått ut. Allt detta meddelar du dessutom redovisningsbyrån du planerar att byta till.

 

BQ Redovisning brukar vid behov och med ditt samtycke dessutom kontakta din gamla redovisningsbyrå för att underlätta bytet. Vi kommer sedan överens om hur all information, rutiner och liknande ska föras över till oss.

 

Material och system

Som kund behöver du inte oroa dig om övergången på grund av diverse redovisningsprogram där bokföringen och boksluten görs. Din nya redovisningsbyrå behöver enbart access till materialet som finns och för då in det i sina program. De vanligaste online baserade programmen Visma och Fortnox sköter dessutom detta på ett okomplicerat sätt. Fysiskt material kan du antingen posta, ta med till kontor eller scanna och maila in.

 

Fördelar med bytet:

Det kan finnas fördelar med att byta redovisningsbyrå. Här kommer några av dem:

 

  • Den nya byrån kan ha nya lösningar som hjälper ditt företag att gå framåt.
  • Du får ett par nya ögon på ditt företag som kan upptäcka saker de gamla inte gjorde.
  • Om du använt dig av en redovisningsbyrå under en längre period och inte är nöjd kan ett byte ge dig chansen att leta efter en byrå med det du tyckte att den gamla saknade.

 

Detta var några av fördelarna du kan få av att byta redovisningsbyrå. Om du känner att kommunikationen med din gamla byrå brister, att du inte får de råd du vill ha eller något helt annat så är det dags att byta redovisningsbyrå. Kom ihåg, det behöver inte vara krångligt och svårt.

 Lämna ett svar


    Prenumerera på nyheter      Bifoga ditt CV