e-faktura

E-faktura – en enklare och säkrare fakturering

Att hantera pappersfakturor kan vara en tidskrävande och krånglig process. Inte nog med att det tar tid att skriva ut fakturor, men dessutom finns risken för att fakturan blir borttappad eller missade av rätt person. Lösningen på detta problem är e-faktura, en digital fakturalösning som är både enklare och mer säker än att skicka fakturor på papper.

Vad är e-faktura?

E-faktura är en digital faktura som skickas via internet istället för på papper. Fakturan skapas elektroniskt och skickas sedan via en säker och krypterad kanal. Mottagaren får sedan fakturan direkt i sin internetbank, där den kan godkännas och betalas.

Vilka fördelar finns med e-faktura?

Det finns många fördelar med att använda e-faktura istället för pappersfakturor. Här är några av de viktigaste:

– Tidsbesparing: E-fakturor skapas och skickas automatiskt, vilket sparar tid jämfört med att skriva ut och skicka fakturor på papper.
– Mindre fel och misstag: Med e-fakturor minskar risken för fel och misstag eftersom fakturan skapas elektroniskt och automatiskt kontrolleras mot mottagarens uppgifter.
– Säkerhet: E-fakturor skickas via en krypterad och säker kanal vilket minskar risken för att fakturan hamnar i fel händer eller borttappas.
– Miljövänligt: Att använda e-fakturor är bättre för miljön eftersom det minskar mängden papper som används.

Hur fungerar e-faktura?

För att använda e-faktura behöver man ha en internetbank och avtala med sin bank om att få ta emot e-fakturor. Man behöver också ha en fakturautställare som stödjer e-faktura. När en faktura skickas som e-faktura så skapas den automatiskt av fakturautställarens fakturaprogram och skickas sedan via en säker kanal till mottagarens internetbank. Mottagaren får då en avisering om att en ny faktura har kommit in och kan sedan logga in på internetbanken för att se fakturan och godkänna eller betala den.

Slutsats

E-faktura är en enkel och säker lösning för fakturering som kan spara både tid och pengar. Genom att använda e-fakturor får man en bättre överblick över sin fakturering samtidigt som man minskar risken för fel och missförstånd. Så varför inte prova e-faktura redan idag?
    Prenumerera på nyheter      Bifoga ditt CV