Starta aktiebolag eller annan bolagsform?
Ta hjälp av en byrå som sätter dig i fokus! Med oss får ni hjälp med att upprätta alla handlingar för att starta eget och kan avsätta den tiden till er affärsidé!

Starta eget

Att vända sig till nätet för svar på sina frågor när man vill starta aktiebolag eller annan företagsform kan kännas otryggt och det är bra att få den hjälp som behövs redan från start. Val av bolagsform, skatt- och momsregistrering, affärsplan, budget, försäkringar och eventuella löner är en del av de saker man bör ha koll på när man bildar bolag. Med Sveriges tryggaste redovisningsbyrå får ni den hjälpen ni behöver för att starta bolag och komma igång med er affärsidé!

Att starta eget kan vara ett stort beslut och det är alltid bra att man har rätt stöd redan från start. BQ Redovisning hjälper dig att organisera skapandet av ditt nya bolag.

Starta aktiebolag eller annan företagsform; vad bör man tänka på?

Funderar du på att starta aktiebolag? Här gäller det att man först bestämmer sig för bolagsordningen. Som stiftare behöver du upprätta en stiftelseurkund som skrivs under av alla stiftare och bestämma dig för värdet på varje aktie. Du väljer sedan vad för namn bolaget ska ha och vilka roller eventuellt andra stiftare ska ha. När detta är i ordning blir det dags att teckna aktierna och fylla i aktieboken. Det minsta aktiekapitalet för ett privat aktiebolag är 25 000 kronor. När summan är inbetald så utfärdar banken ett intyg som du skickar till Bolagsverket. Bolagsverket går därefter igenom och beslutar om registreringen.

 

När registreringen är godkänd blir aktiebolaget en juridisk enhet med ett unikt organisationsnummer. Aktiebolag över en viss storlek behöver även en revisor med behörighet av Revisorsnämnden. Slutligen måste en verklig huvudman anmälas till Bolagsverket, max 4 veckor efter registreringen av aktiebolaget. BQ Redovisning hjälper dig med rådgivning, budgetering, pappersarbetet och registreringen så att du får tid till din affärsidé

För att starta Handelsbolag ska de bolagsmännen som startar ha ett muntligt eller skriftligt avtal mellan varandra om att driva näringsverksamhet i Sverige tillsammans. Avtalet behöver inte registreras hos Bolagsverket men det är alltid rekommenderat att ha det i skrift och underskrivet av alla parter. Efter avtalet registrerar man företag i ett eller flera län där man vill driva verksamheten hos Bolagsverket. Bolagsverket kontrollerar uppgifterna och registrerar därefter Handelsbolaget. Handelsbolaget blir en juridisk enhet och får ett organisationsnummer. Till skillnad från ett Aktiebolag bär bolagsmännen personligt ansvar för Handelsbolagets skulder.

När du bestämt dig för att starta en enskild näringsverksamhet ska du först registrera företaget på Bolagsverket. Där ansöker du även om F-skattsedel och anmäler ditt företag för momsredovisning. Många enskilda firmor väljer att redovisa momsen årsvis men detta behöver godkännas och Bolagsverket kan besluta om en annan period för momsredovisning. Du behöver även registrera dig som arbetsgivare hos Skatteverket. Som egen företagare får du den hjälp du behöver med registrering och rätt ekonomisk rådgivning av våra auktoriserade redovisningskonsulter. Kika på våra färdiga paket för dig med enskild firma.

När man startar eget företag så är det viktigt att man arbetar på att bygga upp sin verksamhet, göra den lönsam och utveckla den när det krävs. Att samtidigt ha koll på alla nya lagar och regler som rör ekonomin och ägna sig åt en massa pappersarbete kan göra att man inte får mycket tid över till annat. Som kund hos oss på BQ Redovisning ordnar vi med allt pappersarbete och ger dig som företagare tid över till din kärnverksamhet. Att starta aktiebolag eller annan bolagsform är enkelt med oss. Därför får du en skräddarsydd offert anpassad efter dina behov med och personlig rådgivning hela vägen. Vi är med dig från start!

Vi erbjuder dig färdiga paket med fastpris som inkluderar:

 • Registrering av bolag
 • Budget att presentera till banken
 • Anmälan av huvudman
 • Ansökan om F-skatt
 • Momsregistrering
 • Registrering av arbetsgivare
 • Upprätta bokföring
 • Val av revisor

 

Viktiga länkar: Redovisningsbyrå Stockholm | Räkna ut Aktieutdelning | Konsolidera Verksamheten | Påminnelseavgift Bokföring | Räkna ut Moms | Balansomslutning

Vill du ha en budget, marknadsanalys eller andra underlag för att kunna fatta viktiga beslut?

På Sveriges tryggaste redovisningsbyrå får du en proaktiv rådgivning
och ett personligt stöd i alla viktiga beslut.


  Prenumerera på nyheter   Bifoga ditt CV