Räkna ut omvänd moms online hos oss på BQ Redovisning Räkna ut vad momsen blir – enkelt och smidigt!

En momskalkylator som gör det enklare!

Att räkna ut momsen har aldrig varit enklare! Här kan du beräkna moms utan krångel. Baklänges moms, omvänd moms och individuell momssats. Använd momskalkylatorn så att det blir rätt! Vår momsräknare gör beräkningen av momsen enklare än någonsin. Behöver du:

 • Räkna ut moms
 • Borträkna moms
 • Räkna ut moms baklänges

Kom igång med momskalkylatorn nedan!

Räkna ut momsen Beräkna vad mervärdesskatten kommer att vara med vår momsräknare.

  Momssats (%)  Inklusive moms

  Exklusive moms

  Moms summa

  Moms, eller mervärdesskatt, är en skatt som hanteras och redovisas separat från inkomstskatt och utgifter. Den tillämpas på de flesta varor och tjänster, och anses därför ofta vara en omsättningsskatt som omfattar den sorts omsättning som skapar mervärde. Då mervärdesskatt även används som styrmedel för att främja viss sorts verksamhet så kan momssatsen variera beroende på vilka varor och tjänster som det handlar om.

  För privatpersoner så ingår moms i prissättningen, men för företag så ska den hanteras och även redovisas separat som ingående och utgående moms. Detta innebär även att företag har möjligheten att kvitta moms med följd av att den moms som företaget ska betala minskar i förhållande till antalet momspräglade inköp som företaget har gjort.

  Med vår momsräknare får du ett enkelt sätt att hålla koll på momsen, och kan med hjälp av den räkna baklängesmoms, omvänd moms och se hur olika procentsatser kommer att påverka slutmomsen. 

  Då moms ska redovisas separat är det väldigt viktigt att ha koll på såväl gränsbelopp och momssatser som hur det kommer att påverka slutresultatet. Med hjälp av vår momsräknare så kan du utan problem få en smidig översikt över vilket momsbelopp en viss transaktion resulterar i. Detta kommer att vara väldigt behjälpligt, då det i slutändan kommer att inverka på den moms företaget behöver betala.

  Många gör misstaget att inte särskilja på intäkter, utgifter och moms, med resultatet att skattebördan blir större än vad man förväntat sig. Genom att redan från början hantera moms på rätt sätt så får du därför avsevärt mycket bättre förutsättningar för att på ett realistiskt sätt utvärdera verksamhetens ekonomiska förutsättningar. Med hjälp av momskalkylatorn får du även chansen att utveckla en intuitiv känsla för moms, vilket gör det enklare att skaffa sig en överblick över hur olika företagstransaktioner inverkar på den slutgiltiga momsen.


   Prenumerera på nyheter    Bifoga ditt CV